04 March 2020
Helmnet Rider Malin Kullberg

Roadracingpremiär med nytt däckmärke

image001 Foto: Lotta Kronåker Boström
I april drar årets roadracingsäsong igång igen för Malin Kullberg då hon ska ut och skrapa knäna på Mantorp Park. Inför säsongen 2020 har hon inlett ett nytt samarbete med en av de största däcktillverkarna i världen.

Ett hett samtalsämne bland förarna i depån är valet av däck. Vilka slicks är det som har bäst grepp egentligen? Hur viktigt är det med rätt temperatur på däckvärmarna? Och hur ofta ska du kolla lufttrycket under en bandag? Åsikterna är lika många som de olika alternativen av däck som finns ute på marknaden. I april är det dags för Malin att lasta hojen och dra till Mantorp för den allra första träningen för i år.  

Det känns underbart att det snart är premiär. 


Även om vintern har varit välbehövlig för att hinna vila lite och meka med hojen. Och för att förhandla med sponsorer, säger Malin. 

De stora däckjättarna Dunlop, Metzeler, Michelin och Pirelli ligger i topp bland roadracingförarna och för Malin blir det nu spännande att testa något helt nytt. Tidigare har hon kört på slicks från Metzeler.

-Jag har hört mycket bra om Dunlops D213 GP PRO som jag nu ska köra på. Det är skurna slicks som gäller till min Suzuki 600.

  

Det ska bli spännande att testa dem på första körningen på Mantorp i April, säger Malin.


Foto: @biker.stories, Malin Kullberg tillsammans med Mattias Persson, säljchef på Dunlop