21 December 2020
Helmnet Rider - med nystartat team

Malin tävlar i Svenska Endurancecupen 2021

biker.storiesendurance1 Foto: Elias Högberg
Vår Helmnet Rider Malin Kullberg och Instagramprofilen @biker.stories ska tävla i endurance nästa år. Tillsammans med sitt nystartade team The Wolfs #16 ska hon köra stafettklassen.

Malin, Robert och Tomas är tre glada bikers som började umgås på bandagar och kurser. Gänget trivs tillsammans och berättar att de har väldigt roligt ihop när de ses. 


Malin är en glad, trevlig och otroligt driftig tjej som vi spontant hängde med på olika trackdays, säger Robert. 


Foto: @biker.stories. Obligatorisk kvällsvandring runt banan på Mantorp Park. 

De hängde allt mer tillsammans i depån vid de olika banorna och började sedan parkera sina bilar bredvid varandra och slå ihop sina depåtält. Det var i år som de började prata lite om hur roligt det skulle vara att tävla, och idén om att starta ett endurance-team tillsammans föddes.  
Att det blev just Svenska Endurancecupen är för att de tycker att det är väldigt fin stämning inom sporten och att de redan har många vänner som tävlar i cupen.


De kompletterar
varandra väldigt bra


The Wolfs #16 består av Malin Kullberg som kör en Suzuki GSXR 600, Robert Drinic som kör Kawasaki ZX-10R och Tomas Nilsson på en Aprilia RSV4 1100 Factory. Den första tävlingen laget satsar på att köra är den 21 Maj på Mantorp Park. Cupen i sig drar igång redan den andra maj med en tävling på Anderstorp.


Jag är så förväntansfull och jag kunde inte vara gladare över att få tävla med just dessa två, säger Malin.


Foto: Elias Högberg. Team The Wolfs #64, från vänster Robert Drinic, Malin Kullberg och Tomas Nilsson.


Malin är väldigt analytisk som förare och fördjupar sig gärna i körtekniska detaljer som hon sedan tillämpar på banan.
Att satsa 100% är det minsta man kan göra resten är upp till ödet, säger Robert om teamets satsning.


Foto: Robin Alvergård. Malin och Tomas innan ett körpass på Gelleråsen.


Robert beskriver Tomas som trevlig ordningsam och lätt att umgås med. Det är heller inte ovanligt att Tomas är uppslagsboken i gänget och levererar fakta om det mesta. Han är även duktig på att förklara de mest avancerade systemen så att det blir omöjligt att inte förstå.


Ute på banan är han en riktig kämpe och har precis som övriga i teamet passion för roadracing, säger Robert. 


Robert har länge haft en passion för motorcyklar. Teamet berättar att många som har träffat honom i olika sammanhang vet att han gärna delar med sig av den kunskap som han samlat på sig. Det är så Malin och Tomas hittade honom förklarar de.

Därför står Robert lite för att vara facit när vi andra inte riktigt vet vad vi gör och varför. Den behagligt avslappnade killen på bandagarna som trots sitt lugnande budskap är riktigt snabb ute på banan, säger Tomas. 


Vår Helmnet Rider Malin är riktigt nöjd med sitt nya team inför 2021 och berättar att de kompletterar varandra väldigt bra.


- Tomas är den mest tekniska av oss som har stenkoll på Svemos reglemente, inställningarna på hojen och utvecklar sin körteknik overkligt snabbt, berättar hon.

- Robert är den snabbaste av oss, och den som alltid har ett leende på läpparna. Han är trygg och avslappnad i depån men livsfarlig väl ute på banan där han med sin säkra men samtidigt aggressiva körstil kör om de flesta.

Om allt går bra och om Coronapandemin inte ställer till allt för mycket nästa år hoppas de även på att kunna tävla i Finland. 


Vi ser alla fram emot att tävla på Nordens första MotoGP-bana KymiRing, avslutar Malin.