05 March 2020
Helmnet Rider Mattias Engbom

Så här monterar du Öhlins Cartridge

EngR.1
Ännu en hoj ska byggas om hemma i garaget hos Eng R Suspensions. Igår kväll stod en KTM på lyften för att få nya gaffelben med Öhlins Cartridge monterat. Häng med Mattias i garaget för att se hur det går till.

På Öhlins Center i Västerås som Mattias driver med sitt företag ENG Racing Suspension är det som vilken kväll som helst. En hoj på lyften, en massa paket med roliga tillbehör till hojen och hunden som sällskap.

-Kvällens projekt var att montera Öhlins catridge FCX 301-20 i WP XPlor 48 på en KTM. En kund som haft problem med originalfjädringen som är orolig och opålitlig, säger Mattias. 

Foto: YouTube @ENG R
Efter lite en och en halv timme var hojen klar, då har Mattias bland annat bytt packboxar och bussningar och och monterat nya Öhlins. Öven bakdämparna byttes.

För KTM EXC, Husqvarna fe/te 2017-2018 och Sherco se-r sef-r från 2017-2020 krävs det demontering av foten från chrome-benet också, säger Mattias.


Tack vare Mattias hjälp får nu hojåkaren istället en hoj som är mer stabil och pålitlig och som inte tappar höjd eller packar ihop på snabba partier och stalpigt underlag. Dessutom funkar hojen mycket bättre på steniga knixiga underlag

-Med rätt shimsning, fjädrar, och oljenivå passar hojen för nybörjare till elitåkare säger Mattias.   

Foto: YouTube @ENG R