20 January 2020

Tillbaka starkare än någonsin

Erik1
Helmnet Rider Erik Persson har flera internationella tävlingar bakom sig. Inför förberedelserna av årets EM-tävlingar blickar han tillbaka på sina tidigare erfarenheter.

2017 kändes det som att teamet var på topp och därför valde vi att satsa på worldcup i Thailand. Eliten från hela världen var på plats och det var 34 förare i min klass som kvalade om endast 16 startplatser.

Jag kvalade in som 5:a med en maskin som jag hyrt där nere och som vi byggde om veckan innan tävlingen. Jag gjorde mitt bästa i 34 graders värme och stora vågor. Efter tre heat slutade jag på en 6:e plats, säger Erik.

2018 gjorde teamet en ny satsning med kunskaperna från året innan och fick en otroligt bra placering.

Vi hade en maskin som var konkurrenskraftig och jag lyckades kvala in på en 7:e plats. I heat ett fick jag delar av ett fiskenät i pumpen, men tog mig ändå i mål på en 10:e plats. Heat två gick vi med fokus på pallplats. Men på andra varvet blev jag påkörd av en annan förare och min maskin blir skrot. Thats racing, säger Erik.


Där och då gick drömmarna om en pallplats i EM om intet och hårdsatsningen tog slut fortare än de tänkte sig. Men nu är det ett nytt år och en ny satsning. Och teamet är taggade att göra comeback.  

Vi kommer tillbaka och då starkare än någonsin, avslutar Erik.