29 January 2020 Malin Westling
Över 37.000 besökare på MC-mässan 2020

Nästa års MC-mässa blir på Friends Arena igen

massa2111
massa2109
massa007
De preliminära siffrorna för årets mässa i Göteborg är 37.500 besökare för hela helgen. Trots att det är färre än för två år sedan är arrangören McRF mycket nöjda.

Årets mässa var fredag till söndag, istället för torsdag till söndag. Men trots att de preliminära siffrorna innebär att det var 5000 färre besökare än när mässan arrangerades i Göteborg sist är Niklas Kristoffersson, vd på McRF mycket nöjd.

För två år sedan var mässan dels i fyra dagar och av dem var cirka 2000 besökare gymnasieungdomar med gratis inträde.-I praktiken har vi ”förlorat” 3 000 besökare genom att vi inte körde på torsdagen i år. Med detta ska tilläggas att vi har en klart högre andel så kallat ”fullbetalande” vuxenbiljetter bland besökarna vilket visar på ett ökat intresse i målgruppen, säger Kristoffersson. 

Trots att intresset för traditionella mässor sjunkit över lag ser McRF att MC-åkarna trots allt är flitiga besökare av de mässor som genomförs. Utvärderingarna för mässan pågår för fullt men många av utställarna och medlemsföretagen är mycket positiv enligt McRF.


Årets mässa hade även ett helt nytt tänk kring stuntshower och provkörningar. Istället för en specifik hall där man både kunde höra och se showerna såg helt annorlunda ut. Och det var blandad respons på det nya tysta showerna där bara elfordon användes.
 

En del saknar de mer traditionella och stora stuntshowerna, andra uppskattade våra mindre shower inne och ute. 


-Responsen på förändringar brukar vara blandad kompott. Men juryn är fortfarande ute då vi avvaktar den stora besökarundersökningen innan vi kan dra några slutsatser, säger Niklas Kristoffersson. 

När besökarundersökningen är klar får arrangören också ett kvitto på vad som gick hem och inte bland besökarna. Nytt för i år var också en större yta för handlare att synas och sälja kläder, tillbehör och annat.


Det vi fått höra är att kunder och handlare uppskattar möjligheten med större ytor, större möjligheter till provhytter med mera. 


-Denna förändring bygger på viljan att utveckla MC-handlarnas närvaro och affärer och är i en ständig förbättringsprocess, säger McRF. 

 Nästa års MC-mässa blir på Friends Arena i Stockholm igen. Vartannat år arrangers mässan i Göteborg vartannat år i Stockholm. Förra året i Stockholm flyttade mässan från Älvsjö till Friends Arena istället, vilket inte var helt uppskattat av alla.


Ja, det blir på Friends

Ja, det blir på Friends. Men det arrangemanget kommer att bli mycket annorlunda än senast då vi givetvis dragit rejäla slutsatser från den kritik som funnits. 


-Det ska dock understrykas att Stockholmsmässan både senast och nu inför 2021 tackat nej till att vi ska arrangera MC Mässan hos dem, säger Niklas Kristoffersson.

Älvsjömässan ville byta datum för arrangemanget med MC-mässan med flera månader, enligt McRF. Vilket är omöjligt för McRf som arrangerar mässan.  Att det blir på just Friends Arena istället är för att det är den enda anläggningen i Stockholm som stor nog att ta emot MC-mässan. Arrangören lovar slutligen att de har stora planer på förändringar och förbättringar inför 2021 som gör att mässan blir mycket bättre än 2019. 

MC-mässan 2021 blir den 29-31 januari.