10 June 2020 Malin Westling
Krönika

Känslan av total eufori

backlund6 Foto: Helmnet
backlund4 Foto: Helmnet
Ni vet den där känslan när allt, precis allt, känns fantastiskt här och nu. Den känslan upplevde jag idag. Som ett rus genom hela min kropp och själ. Där och då slog det mig varför vi gör Helmnet - for passionate riders.

Det här blir inte någon vanlig artikel. I över tre månader har redaktionen jobbat hemifrån på grund av Coronapandemin. Det är stundtals både ensamt och tufft att inte ha fler personer runt omkring sig att bolla idéer och tankar med. Eller eftermiddagsfika med för den delen.

Sedan lanseringen av Helmnet på MC-mässan i slutet av januari har vi haft en flygande start. Vi var, och är fortfarande, supertaggade på att göra Helmnet till den allra bästa upplevelsen inom MC, ATV, Snö- och Vattenskoter. Men så kom Coronapandemin och hela världen stannade upp. Alla har vi tvingats göra förändringar i vardagen, stort som smått, överallt i samhället. 


Ljudet från roadracing-hojarna, och känna
stämningen i depån


Foto: Helmnet

För mig som chefredaktör på Helmnet innebar det att flytta hem kontoret till mitt hus i Borlänge. Och mer eller mindre jobba helt ensam så när som sällskap av familjens hund på dagarna. När nu restriktionerna från myndigheterna har lättats lite har vi vågat börja jobba lite mer ute på fältet igen. Det känns inte bara lättare för att det är kul och faktiskt livsnödvändigt att träffa andra människor. Utan för att vi också kan ta oss till andra platser längre bort igen. 

Därför beslutade jag mig idag för att ta min motorcykel och köra ett par timmar söderut till Gelleråsen och Karlskoga Motorstadion. Denna vecka pågår Filip Backlund Trackdays och bland annat är vår Helmnet Rider Malin Kullberg där och kör roadracing.

Sagt och gjort packade jag ner datorn i en ryggsäck och åkte dit. Bara för att få sitta på läktaren och höra ljudet från roadracinghojarna, känna stämningen i depån och se lite människor och få inspiration till nya reportage. 

Jag hade inte för mitt liv kunnat tro att denna dag skulle bli en sådan stor dag för mig. Eller snarare att den här dagen skulle bli något slags statement vad passionate riders faktiskt står för. 
Malin, alltså inte jag utan den andra snabba Malin, frågade Filip om inte jag kunde få åka med bakpå på hans hoj några varv på banan.

Givetvis, var svaret. 


Under några timmar fick jag höra kommentarer från folk runt omkring om hur denna körning skulle upplevas. Allt från "nära-döden-upplevelse" till "du har väl underklädes-ombyte med dig?"

Jag har åkt med i allt från rallybilar, i en gyrokopter, på sporthojar, powerboats och allt möjligt under mina femton år som journalist. Jag bangar inte för att prova på nya saker, och helst inte sådant som går fort. Jag älskar fart.

När det var dags för oss att ge oss ut på banan kände jag bara ett lugn. Självklart supertaggad och förväntansfull inför vad som skulle hända. Men ärligt talat hade jag aldrig kunnat förbereda mig på det jag varit med om idag.


Det är den mest sjuka, häftiga och adrenlinfyllda upplevlese jag någonsin varit med om i hela mitt liv. 

Nu flera timmar senare sitter jag fortfarande här helt euforisk. Det går helt enkelt inte att beskriva känslan med ord. Får du chansen någon gång att åka med Filip - GÖR DET!


Foto: Helmnet


På hemvägen kände jag en sådan oerhörd glädje och helt underbar känsla inombords. Jag tror att jag aldrig kört så harmoniskt på min egen hoj någonsin faktiskt. När jag kom hem var tanken att jag skulle skriva en artikel att dela här på Helmnet. Men eftersom dagen inte alls blev som jag hade planerat den blev det inte någon artikel skriven där på läktaren.

Istället vill jag dela den här känslan jag har inom mig med er. Passionen för något jag älskar.

Alla vi som kör vattenskoter, fyrhjuling, snöskoter eller motorcykel vet vad jag pratar om. Känslan av total lycka bakom styret. Oavsett om det är tävling eller bara för nöjes skull. Oavsett om du är gammal eller ung, tjej eller kille, så känner vi samma sak. Passion för det vi kör. 

Foto: Helmnet

Passionen Filip Backlund har när han kör sin hoj på banan, oavsett om det sitter en passagerare bakpå och skriker av lycka i hjälmen, eller om han kör själv. Den går inte att ta miste på.

Vi på Helmnet vill förmedla just den känslan, det är därför vi gör Helmnet. Passionen. Euforin. Adrenalinet. 


Dela gärna denna krönika om du känner precis som vi.