03 July 2020
Gokart vs Jet Ski

Världsstjärnorna byter sport

Racing som racing, eller? Rallycross och före detta gokartföraren Andreas Bakkerud bytte sport med Jet Ski-proffset Stian Schjetlein för en dag.

I vanliga fall skulle The Magic Weekend och den svenska deltävlingen i Rallycross VM i värmländska Höljes pågå för fullt just nu. Andreas Bakkerud skulle sladda runt banan inför närmare 50.000 åskådare. Men på grund av Coronapandemin är VM-tävlingarna framflyttade och istället körs All star Magic Weekend den här helgen och utan publik. Och Bakkerud är inte på plats. 


Foto: YouTube @andreas Bakkerud. Bakkerud till vänster och Stian Schjetlein till höger

I väntan på att VM ska köras passar RallyX-mästaren på att testa nya sporter som Jet Ski. Bakkerud utmanar Jet Ski-proffset Stian Schjetlein att prova på gokart och själv ska han köra ståmaskin.

Jag hatar att bli blöt säger Bakkerud i klippet.


Bakkerud tävlade i Gokart från åtta års ålder tills han var femton år och började köra rallycross istället. Schjetlein är en av världens främsta Jet Ski förare.


Foto: YouTube Andreas Bakkerud


Foto: YouTube Andreas Bakkerud

Vem tror ni lyckades bäst? Kolla in klippet och se hur det gick.  

Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används.
MER INFO OK