09 July 2020
Råd från Sjöräddningssällskapet

Tänk på säkerheten: "Ta leken på allvar"

rescue7 Foto: Helmnet
Att köra vattenskoter är både en rolig aktivitet som ger en härlig frihetskänsla. Men det kan också bli farligt om du kör vårdslöst. Instruktören Anders Bagge från Sjöräddningssällskapet ger tips på hur du gör körningen säkrare, både för dig själv och andra, på sjön.

Att köra vattenskoter är för de allra flesta förknippat med något roligt. Men den senaste tidens debatt kring vårdslös körning har gjort att det istället blivit fokus på hur farliga vattenskotrar är.
Allmänheten har reagerat på personer som kör nära badplatser och bland båtar, kanotister och SUP-brädor och som kör alldeles för fort. Det har också hänt några olyckor den senaste tiden där personer skadats allvarligt eller omkommit.  


Kör man snabbt
gäller det att ta ansvar


Foto: Pressbild från Sjöräddningssällskapet. Frivillig Rescuerunner

Anders Bagge från Sjöräddningssällskapet tipsar hur du kör säkert med vattenskoter för att undvika olyckor.

Trillar man av i hög fart kan man slå sig rejält. Det finns inga krav på skyddsutrustning, men en sjöräddare som kör Rescuerunner ska alltid ha hjälm, flytväst och torrdräkt. För en privatperson skulle jag säga att flytväst är ett minimum, säger Anders Bagge.


En vattenskoter för fritidsbruk kan ha 250 hästkrafter, vilket innebär toppfart på 70–80 knop eller 130–150 kilometer i timmen, skriver Sjöräddningssällskapet. Kör man snabbt gäller det att ta ansvar både för sig själv och för andra.


Foto: Helmnet 


Det handlar också om att agera med sjövett. Att du kan väja för en båt eller kajak som dyker upp bakom ett skär till exempel. Anders Bagge säger att du aldrig ska köra i närheten av badande människor.

Även om man inte kör i toppfart är det svårt att se ett huvud i vattnet. Särskilt som främsta fokus ofta är att hålla sig kvar på skotern.


Enligt vattenskoterförordningen får man köra endast i allmänna farleder och i områden där länsstyrelsen beslutat om undantag från det generella förbudet, men eftersom det är oklart hur förordningen rimmar med gällande EU-regler går inga ärenden om regelbrott till domstol. Dock gäller reglerna i miljöbalken och sjölagen; den som kör vattenskoter ansvarar för att köra säkert och inte påverka miljön eller andra människor, skriver Sjöräddningssällskapet. 


Foto: Pressbild från Sjöräddningssällskapet. Frivillig Rescuerunner

Anders Bagge är Rescuerunner-instruktör på Sjöräddningssällskapet och att köra med gott omdöme är något han värnar starkt om. Han tycker dessutom att privatpersoner som kör vattenskoter borde gå en utbildning.

Det kryllar väl inte av kurser, men ta gärna en om du har möjlighet. Då blir du en bättre och säkrare förare och får kunskap som gör att din skoter håller längre, säger han.

  

Foto: Helmnet

Råd för säkrare körning från Sjöräddningssällskapet

1. Rätt utrustning

Använd flytväst och gärna hjälm. Även torrdräkt eller våtdräkt kan vara bra, då de även skyddar om man ramlar av i hög fart. Ta med någon form av kommunikation; en mobiltelefon kan förvaras i vattentätt fodral runt halsen eller i fack på skotern.

2. Anpassa farten

Kör aldrig fort när det går vågor; du kan ”flyga” in i en våg och tappa kontrollen. Tänk på att skotern saknar broms och att stoppsträckan ofta är 60–80 meter. Dess­utom måste du gasa för att kunna svänga, så kör inte fortare än att du kan göra det.

3. Visa hänsyn

Buskör inte i skydds­områden och respektera hastighetsbegränsningar, inte minst nära badplatser. Jämför med 30 kilometer i timmen-begränsningar vid skolor. Och sikta aldrig mot någon, även om det är på skoj. Om gasen hänger sig kan det sluta i katastrof.

4. Risker med passagerare

Det är inte ovanligt att ha en eller två passagerare. Då blir skotern rankare och slår lättare runt. Tänk även på att dina passagerare är mer utsatta än dig själv; de har inget styre att hålla sig i och har svårare att parera vad som händer under färd.