13 March 2020 Sophie Björkman
Internationella motorbåtförbundets gala i Schweiz

Svenska stjärnorna fick ta emot medaljer

uim-gala-3 Foto: aquabike.net
Söndagen den 7:e mars var ett stort datum i sportkalendern. Då anordnades galamiddag och prisutdelning av det Internationella motorbåtförbundet, där flera av våra svenska mästare fick sina medaljer för sina prestationer i Aquabike-VM.

Prisutdelningen arrangerades av Union Internationale Motonautique (UIM) på Le Musèe Olimpique i Lausanne, Schweiz.

Världsmästaren i Aquabike för 2019, den svenska stjärnan Emma-Nellie Örthendahl, fick ta emot sina guldmedaljer för förstaplaceringarna i parallellslalom och SKI ladies GP1. Jag är hedrad att jag även var nominerad i "UIM Driver of the Year" bland så många imponerande racers och champions. 


Men priset gick till den coola powerkvinnan Marit Stromoy från Norge som tävlar i motorbåtarnas Formel1. Välförtjänt, och du är en riktig förebild på så många sätt, skriver Emma-Nellie på sin Instagram. 

Även Jonna Borgström och Samuel Johansson som också tävlar i aquabike-VM var på plats för att ta emot sina medaljer. Titeln ”Junior Driver of the Year” fick den elva-åriga Ander Hubert Lauri, vinnare av både UIM aquabike Ski Juniors GP3 och Europamästerskapen.


Foto: aquabike.net


Det är en stor ära att få vara värd för den 11:e upplagan av UIM:s prisutdelning och middag i den olympiska staden, sa UIM:s president Dr Chiulli.


Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används.
MER INFO OK