12 February 2021
Sjöräddningssällskapet hyllar vattenskoteråkaren

Simon räddade livet på två personer

sverigesradio.hjalte Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
I somras räddade vattenskoteråkaren Simon Rydman från Kalmar två personer från att drunkna. Nu får han en hedersutmärkelse av Sjöräddningssällskapet för sin insats.

På eftermiddagen den 13 juni fick Simon Rydman höra att två personer fallit i vattnet från en vattenskoter och höll på att drunkna. 

Trots att det blåste friskt och var höga vågor tvekade han inte att ge sig ut med sin egen vattenskoter för att försöka rädda de nödställda. 

Efter en liten stund hittade han den första personen och kunde rädda honom ur vattnet. Men hjälp av flera personer på land kunde han sedan hitta även den andra personen.
Båda personerna som låg i vattnet var i dåligt skick och nära att drunkna.


Foto: Sjöräddningssällskapet. Bilden är en arkivbild och har inget med olyckan att göra. 


Kustbevakningens båt kom flera minuter senare och kunde föra de två personerna till en väntande ambulans. Även Sjöräddningssällskapet kom efter ytterligare några minuter.

Båda befälhavarna har gjort bedömningen att de hade kommit för sent för att rädda de två, om det inte varit för Simon, skriver Sjöräddningssällskapet i sitt pressmeddelande. 


Simon hyllas nu av Sjöräddningssällskapet för sin insats och får Sjöräddningssällskapets hedersutmärkelser för rådiga och livräddande insatser till sjöss.