13 August 2020
Undersökning från Svedea

Så tycker vattenskoteråkare

svedeaenkat3 Foto: Peter Östberg
jessica6 Foto: Jessica Jonsson
Det har varit mycket skriverier i media om buskörning på vattenskoter denna sommar och om förarbevis ska införas. Därför har Svedea gjort en undersökning bland vattenskoterägare om vad de tycker i frågan.

I början av sommaren skickade försäkringsbolaget Svedea ut en enkät till alla som har en vattenskoter försäkrad hos dem. Hur många vattenskotrar som finns i Sverige är svårt att uppskatta och Helmnets redaktion vet heller inte hur många kunder som fick möjlighet att svara på enkäten. Men Svedea skriver att de fick 350 svar.


Foto: Helmnet


Efter alla skriverier och nyhetsinslag på tv tyckte vi att det kunde vara intressant att höra vad förarna själva tycker, skriver Svedea. 


Foto: Lucas Lindskog

Enkäten visar att av de som svarat tyckte 55,7% att förslaget om förarbevis för vattenskoter är bra och 30,9 % tycker det är dåligt. 

90% procent av de som svarat säger sig veta vilka regler som gäller för vattenskoterkörning. Två av tre ställer sig också positiva till att införa förbudszoner för vattenskotrar och bara en av tio tycker att det är mycket dåligt. 

Läs hela undersökningen och resultatet via länken nedan, där hittar du också enlänk till hur Sveda ser på vattenskoterkörning.