07 October 2020
Inga pallplatser för Sverige

Resterande tävlingar i Aquabike-VM inställda

kuwait Foto: Simon Pallfrader, Kuwaits GP 2020
På grund av ny spridning av Covid-19 ställs resterande tävlingar i Aquabike-VM in. Resultaten från Kuwaits GP som kördes i januari i år räknas istället som slutresultat.

Nästa tävling skulle egentligen köras på Sardinen i Italien den 30 oktober till den 1 november. De tävlingarna skjuts istället upp till april 2021 skriver Aquabike.net

Resterande två tävlingar, som skulle köras i oktober och november, plus finalen i Förenade Arabemiraten i december är också inställda. 

Beslutet om att tävlingarna på Sardinen skulle ställas in har tagits av lokala myndigheter och organisatörerna av tävlingarna på grund av omständigheterna kring smittspridningen av Coronaviruset. 


Foto: Simon Pallfrader, Kuwaits GP 2020 Freestyle

Med hänsyn till det pågående arbete till att minska smittspridningen i världen har därför Aquabike Promotion beslutat att ställa in övriga tävlingarna som var planerade för 2020. Resultaten efter Kuwaits GP är därför det som gäller som slutresultat, vilket innebär att våra svenska förare hamnar utanför pallplats allihopa.I Runabout GP1 slutade Samuel Johansson på en fjärde plats och Johan Johansson på en tionde plats. Vann gjorde Yousef Al Abdulrazzaq, Kuwait.


#4 Samuel Johansson

#84 Johan Johansson

I Ski Ladies GP1 slutade Emma-Nellie Örtendahl på en femteplats, Jonna Borgström på en sjätteplats. 

#98 Emma-Nellie Örtendahl
#25 Jonna Borgström

Janina Johansson kom på elfte plats och på tolfte plats kom Sofie Borgström. Vinnare i Ski Ladies1 blev Jessica Chavanne, Frankrike.


#Janina Johansson

#Sofie Borgström

Fullständiga resultatlistor hittar du via länkarna nedan.