19 August 2020
Nyhet

Nya eldrivna vattenskotern Orca provkörd

Taiga har lanserat världens första eldrivna vattenskoter. Dirt Trax TV testförare är skeptisk till eldrivna offroadfordon över lag. Den 180 hästkrafter starka maskinen Orca var inget undantag.

Med fokus på kraft och en spännande upplevelse att köra maskinen har Taiga nu lanserat världens första eldrivna vattenskoter. Med 180 hästkrafter och en toppfart på 104 kilometer i timmen är den fullt jämförbar med andra vattenskotrar. 

Enligt Tiaga själva ska du kunna köra i två timmar innan du måste ladda batterierna.


Foto: Taiga


Så vad är fördelarna och nackdelarna med ett eldrivet fordon och hur funkar det egentligen att köra en vattenskoter som drivs på el? Frågorna är många precis som skeptikerna.

En eldriven vattenskoter är det bara att ställa undan direkt som den är när du inte kör den. Du slipper tänka på att byta olja eller om du har gammal bensin förklarar Luke Lester. 

Foto: YouTube Dirt Trax Television


Se klippet från Dirt Trax TV om hur det var att köra den eldrivna vattenskotern och hör utvecklarna från Taiga som berättar om sina eldrivna fordon.

Vattenskotrarna går att beställa redan nu och även Sverige finns med i listan över länder. På Taigas hemsida står det att priset börjar från 15.000 dollar. 


Foto: Taiga