14 November 2019 Malin Westling
2020 YAMAHA FX SVHO WAVERUNNER

Darth Vaders återkomst

darth2 Foto: Watercraft Journal
darth3 Foto: Watercraft Journal
Under ett enda år har Yamaha FX SVHO WaveRunner blivit den mest framgångsrika fullstora vattenskotern i professionell racing, skriver Watercraft Journal. Nya 2020-modellen är ännu kaxigare.

Sedan uppdateringen kom 2019 var FX SVHO och den mindre modellen GP1800R de enda modellerna som kördes i Pro Stock-klassen vid årets IJSBA World Finals.

Oavsett om det handlar om att vända 90 grader i en hårnålskurva, runt en snäv boj eller om att kryssa sig fram genom öppna havsvågor, har de flesta toppförarna valt FX SVHO WaveRunner mer än någon annan vattenskoter. 

De målade hela j*vla saken svart

Och även om de allra flesta av oss aldrig kommer att tävla i ett nationellt mästerskap är Yamaha Waverunner en av de bästa maskinerna även för oss vanliga vattenskoteråkare. 

Watercraft Journal testade tiofaldiga nationella vinnaren Brian Baldwins race-maskin och i skuggan av det har de alltså testat 2020 år Yamaha Waverunner. Och det ställde sig oerhört tveksamma till om det verkligen gick att göra en bättre maskin.

Vad kan Yamaha göra för att göra FX SVHO 2020 bättre än den maskinen? Jo de målade hela jävla saken svart, skriver Watercraft Journal.


Från topp-till-tå är 2020 FX SVHO helt kolsvart i två toner, en spegelblank en mer strukturerad matt svart. Den nya Waverunnern fick självklart smeknamnet  "Darth Vader."

Kolla in klippet när redaktionen testar denna mörka best.