20 December 2019

Världsmästaren till Team Abu Dhabi

Team-Abu-dhabi1 Foto: Aquabike.net
Hon har kallats för "Aquabike Golden Girl" och har tagit flera VM-titlar. Nu är det klart att svenska Emma-Nellie Örtendahl skrivit kontrakt med arabiska teamet.

Den svenska stjärnan är trefaldig världsmästare i Aquabike och hon har redan skrivit historia att som första tjej att vinna hela serien. Nu är det även klart att hon blir första kvinna i team Abu Dhabi. Att gå med i teamet betyder mycket säger hon till Aqubike.net  

Detta betyder mycket för mig, både som en racerförare och som kvinna i denna sport. 


-Jag är mycket glad över att Team Abu Dhabi välkomnade mig ombord och jag ser fram emot att göra dem väldigt stolta över mig. Jag strävar alltid efter att vara världsmästare och det är vad vi kommer att fortsätta arbeta för tillsammans. Jag är väldigt förväntansfull över nästa säsong, säger Emma-Nellie Örtendahl. 

21-åringen tecknade ett kontrakt som gäller för 2020 men teamet hoppas såklart på ett långsiktigt samarbete och att hon tar hem guldet till teamet. 


Vi förväntar oss att detta blir ett långsiktigt engagemang, och vi ser fram emot att hon vinner många fler världstitlar med Team Abu Dhabi.


-Vi vill vara representerade inom alla grenar i Aquabike-racing och var såklart väl medvetna om Emmas talang. Vi är mycket glada över att hon är den första kvinnan som gått med i teamet," säger Salem Al Remeithi, chef för Abu Dhabi International Marine Sports Club (ADIMSC).