29 March 2021
Snart drar säsongen igång

Kalendern för Aquabike-VM och EM uppdaterad

aquabike3 Foto: Simon Palfrader. Kuwaits Grand Prix februari 2020
Trots svårigheterna att kunna arrangera tävlingar på grund av Coronapandemin så har i alla fall några datum släppts för både VM och EM i aquabike.

Tre tävlingar är bekräftade för EM i Aquabike.  Den första tävlingen körs den 1-4 juli i Polen, den andra i Holland och den tredje tävlingen körs i Portugal. 


Foto: Arek Rejs. Arkivbild från 2020


Den allra första VM-tävlingen kommer att köras i Italien i juni. Exakta datum är inte bekräftade ännu.
Även tävlingarna i Kina, Kuwait och Sharjah är ännu inte helt spikade men arrangörerna jobbar på att få till datum då det är svårt attså här tidigt på året veta hur det ser ut i höst och i vinter.

Vi kommer att fortsätta övervaka situationen varje vecka och göra vårt bästa för att leverera en så komplett och spännande säsong som möjligt, skriver aquabike.net.


Sverige har sex svenska förare med i VM.  I Ski Ladies GP1 tävlar Sofie Borgström, Jonna Borgström, Janina Johansson och Emma-Nellie Örtendahl.
I Runabout GP1 tävlar Samuel Johansson och Johan Johansson.

Foto: Aquabike.net. Sofie Borgström #23
Foto: Aquabike.net. Jonna Borgström #25Foto: Aquabike.net. Janina Johansson #88Foto: Aquabike.net. Emma-Nellie Örtendah #98Foto: Aquabike.net. Samuel Johansson #4Foto: Aquabike.net. Johan Johansson #84