07 September 2020
EM i Aquabike

Guld och Silver till Sverige

peterandersson4 Foto: Peter Andersson
I helgen kördes den sista deltävlingen i Aquabike EM i Polen. Emma-Nellie Örtendahl tog EM-guld i Ski Ladies GP1 och Samuel Johansson tog EM-silver i Runabout GP1.

Det blev bara två tävlingar i EM i år varav den första kördes i Ungern för några veckor sedan och den andra i Elk i Polen nu i helgen. Emma-Nellie hade en tuff start på tävlingarna med ett avgasrör som gick sönder. Till lördagens race var maskinen lagad och hon kom tvåa i både Moto 1 och Moto 2. Inför Moto 3 visste hon att en sjunde plats skulle räcka för att ta guldet. Efter en tuff fajt i starten kom hon ut som trea och kunde behålla den platsen ända in i mål. 

Känns otroligt kul att ta hem totalvinsten i EM 2020, säger Emma-Nellie. 


Helt klart godkända resultat efter ett sådant haveri i kvalet, och vi hämtade upp det och körde smart och prioriterade om i planen, skriver Emma-Nellie i ett pressmeddelande.  


Foto: Peter Andersson


Teamet är otroligt stolta att kunna hålla jämn lägstanivå och därmed plocka den bästa titeln detta året har att erbjuda i race-väg, EM Guld 2020, säger Emma-Nellie. 


Samuel Johansson som tävlar i Runabout GP1-klassen kom på fjärde plats i Polens GP vilket räckte till silvermedalj i EM.

Foto: Johan Johansson. Från vänster, Samuel Johansson på en andraplats efter Marcus Jorgensen. På Tredjeplats kom Rasmus Koch Hansen.


Det känns riktigt bra att ta hem en sådan topp-placering i ett så starkt startfält med skotrar som i pengar kostat mer än dubbelt att få racepreppade än min egen maskin, säger Samuel.


Foto: Peter Andersson

Samuel gjorde en stark insats i tävlingen och körde jämnt hela vägen. Smart och teknisk körning och en riktig vinnarskalle är det vinnande konceptet för honom, skriver Samuel i ett pressmeddelande.