29 June 2020
Infrastrukturministern vill se snabbt beslut

Förarbevis kan bli aktuellt redan i sommar

gettyvattenskoter1 Foto: Arkivbild Getty
Diskussionerna kring vattenskoterkörning har varit ett hett ämne den senaste tiden. Regeringen är nu beredd att införa förarbevis för att få köra vattenskoter.

 Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) säger till TT att han är beredd att driva frågan om att införa förarbevis för vattenskoter och att det ska ske så snart som möjligt. För fyra år sedan gjordes en utredning på uppdrag av regeringen för att ta ställning i frågan och nu kan det alltså bli aktuellt.

Väldigt angeläget att
vi får en tydligare
reglering av vattenskotrarFoto: Nils Petter Nilsson TT. Infrastrukturminister Tomas Eneroth


Vi bereder förslag och bereder frågan om att kunna införa förarbevis, säger Eneroth till TT.

Så snart som möjligt är min utgångspunkt. Jag tycker det är väldigt angeläget att vi får en tydligare reglering av vattenskotrar.


Foto: Arkivbild Getty


Förra året infördes en åldergräns på 15 år för att få köra vattenskoter. Men de som förolyckas på vattenskoter, enligt statistik från Transportstyrelsen, är män i 40-års åldern skriver Aftonbladet.

-Åldersgränsen var en viktig signal när den infördes för att tala om att inte barn ska kunna framföra motorstarka fordon vilket det handlar om, men det är också viktigt att jobba vidare med förarbevis, säger Eneroth till TT skriver Aftonbladet.