02 October 2020
Kritik mot Transportstyrelsen förslag

"Ett misslyckande - helhetsgreppet kring buskörning saknas"

kritik1 Foto: Getty
Igår berättade vi om att förslaget om förarbevis för vattenskoter nu är lämnat till regeringen. Men flera båtorganisationer är kritiska till förslaget.

Svenska båtunionen, Svenska kryssarklubben och Svenska seglarförbundet menar att förslaget är lätt att gå runt. I år är det just vattenskotrar som många störts på och det blivit en livlig debatt kring.

De menar att nästa år kanske det är något annat vattenburet fordon som står i fokus. Därför föreslår de att reglerna ska gälla fler fordon på sjön.


Vårt förslag är enkelt, låt alla båtar och farkoster på sjön som kan köras över 35 knop omfattas av krav på förarbevis”, skriver organisationerna i ett pressmeddelande.


Foto: Getty

Båtorganisationerna Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet har tillsammans drygt 300 000 medlemmar. Sedan 1985 sköter de om samtliga certifikat och behörigheter kopplat mot fritidsbåtar genom Nämnden för båtlivsutbildning, NFB.

Deras förslag är att samma nämnd ska ansvara över förarbeviset som de tycker ska gälla alla båtar som kan gå snabbare än 35 knop. Då skulle förarbevisen som då också skulle innefatta vattenskotrar kunna komma igång redan till nästa år.


Foto: Getty

Enligt förslaget som Transportstyrelsen lagt fram ska förarbeviset för vattenskotrar börja gälla först 1 januari 2022. Båtorganisationerna menar att Transportstyrelsen inte tar ett helhetsgrepp på buskörandet på sjön.

I år har vattenskotrar uppmärksammats där en del körs vårdslöst, med fara för andras och egnas liv och hälsa. Transportstyrelsens försök till definition av vattenskoter går lätt att runda och nästa år kanske det kommer andra farkoster, med stora motorer som väcker samma upprördhet på grund av buskörning på sjön, skriver de i sitt pressmeddelande.


Foto: Getty

Läs hela pressmeddelandet via länken nedan.