01 June 2020
Red Dot Award

Elektrisk vattenskoter vann stort designpris

taiga7 Foto: Taiga Motors
taiga5 Foto: Taiga Motors
taiga4 Foto: Taiga Motors
Taiga Orca har fina eleganta linjer. Den är tillverkad helt i kolfiber och har en vikt på runt 270 kilo och är god för cirka 180 hästkrafter. Det övertygade juryn och den elektriska vattenskotern kammade hem det prestigefyllda priset Red Dot Award.

Sea-Doo, Yamaha och Kawasaki är de största tillverkarna på vattenskotermarknaden. Men även här kommer det fler tillverkare som tar plats, bland annat det kanadensiska elmärket Taiga. 

Taiga Motors var den första tillverkaren i världen att serietillverka elektriska snöskotrar. Likheterna till vattenskoter var inte långt borta skriver Watercraft Journal och därför ville de även slå sig in på den marknaden.

Foto: Taiga Motors

Och det lär inte gå någon obemärkt förbi att de nu slår sig in på marknaden då de nu vunnit det internationella designpriset Red Dot Award med sin vattenskoter Orca. Dessutom vann de också pris för god designkvalité.

Det är en ära att tilldelas det första Red Dot Product Design Award för en elektrisk vattenskoter i denna kategori, säger Samuel Bruneau Taigas vd och medgrundare till Helmnet. Det här är ett blankt papper och som bryter nya banor från de traditionella vattenskoterkonstruktionerna.

Jag kunde inte vara stoltare över teamet bakom Orca. Jag vill tacka Red Dot för erkännandet av våra ansträngningar som vi gjort, säger Samuel Bruneau.


Foto: Taiga Motors


Det här är ett stort steg och det faller sig naturligt när man ser Taiga Orca, skriver Watercraft Journal.

-Vinnarna av Red Dot Award har visat att de har skapat utmärkta produkter och är värda att vinna denna utmärkelsen. Produkterna vann inte bara genom juryns röster för sin estetik, den vann också tack vare sin ojämförliga funktionalitet, säger vd:n och grundaren för Red Dot Award, Peter Zec.

Med sin design sätter vinnarna en helt ny standard i sin bransch. Jag vill gratulera dem uppriktigt till deras framgång, säger Peter Zec.


Foto: Taiga Motors

Över 6500 produkter tävlade om att vinna priset. Taiga får nu också ställa ut det vinnande bidraget på Red Dot Museum i utställningen "Design on Stage".