17 February 2020
UIM-ABP Aquabike World Championship

Dramatisk start i Aquabike-VM för svenskorna

Aquabike.net1 Foto: Aquabike.net
Aquabike.net2 Foto: Aquabike.net
Det blev en riktig rysare under den första deltävlingen i Aquabike-VM i Kuwait. Två av de svenska förarna kraschade med varandra och båda tvingades bryta i moto 2.

Emma-Nellie Örtendahl och Jonna Borgström hade en tuff fight om förstaplatsen när de båda kraschade och föll i vattnet under moto 2 i tävlingarna i Kuwait. De riktigt dramatiska bilderna från kraschen får åskådarna att hålla andan rejält. Som tur var slutade det hela bra och båda förarna var okej efter incidenten. 

Emma-nellie skrev senare på sin Instagram att det är tur att båda klarade sig oskadda och kunde resa sig igen efter kraschen.

Det var min största krasch någonsin, dessutom med min vän, skriver Emma-Nellie.


Vi är fortfarande vänner skriver hon trots att båda förarna tvingades bryta istället för att komma på första respektive andra plats i moto 2. Även Jonna Borgström skrev om kraschen i sina sociala medier.

Foto: Aquabike.net, Jonna Borgström
Jag är fortfarande mållös av vad som hände. Det är ett moto som verkligen är något att minnas, skriver hon. 


Jonna fick ont i kroppen efter kraschen och moto 3 var tuff att genomföra. Men nu ser hon framåt för att göra ett bättre resultat i nästa tävling som är den 16-20 mars. Var den tävlingen ska hållas har arrangörerna inte gått ut med ännu. 

Foto: Aquabike.net, Emma-Nellie Örtendahl

Emma-Nellie Örtendahl ligger nu på femte plats i totalen tätt följt av Jonna Borgström på sjätte plats. Janina Johansson slutade på elfte plats och Sofie Borgström på tolfte. Alla fyra svenska tjejer kör i Ski Ladies GP 1.

Foto: Aquabike.net, Janina Johansson
Foto: Aquabike.net, Sofie Borgström 

I Runabout GP1 kom Samuel Johansson på fjärde plats och Johan Johansson på nionde plats. 

Foto: Aquabike.net, Simon Johansson
Foto: Aquabike.net, Johan Johansson