02 December 2020
Ordinarie båtmässorna inställda 2021

Båtmässorna blir digitala mässor nästa år

batmassa1 Foto: Jonas Sveningsson
IMG_7454 Foto: Arkivbild Helmnet
Varken Båtmässan i Göteborg eller Allt för sjön i Stockholm blir av som planerat nästa år. Istället blir det digitala varianter.

Allt för sjön skulle ägt rum på Stockholmsmässan i mars men istället planeras en ny digtial platformen i form av Båtveckan istället. Den digitala mässan planeras att genomföras 12-21 mars nästa år. 

Även Båtmässan i Göteborg meddelar att de ställer in nästa års ordinarie mässa och planerar en annan variant som kallas Västkustens båtvecka istället. 

Foto: Jonas Sveningsson


Årets båtmässa i Stockholm som ägde rum i mars kunde inte genomföras som planerat på grund av Coronapandemin utan tvingades avbrytas mitt i mässan. 


Arkivbild Helmnet, Båtmässan i Göteborg 2020. 

I ett pressmeddelande skriver arrangören av Allt för sjön "att vem hade trott i mars 2020 när vi tvingades avbryta Allt för sjön mitt under genomförandet att inte heller 2021 års mässa skulle gå att genomföra".

Covid-19 utmanar det båtmässegenomförande som vi är vana vid men det ger också förutsättningar för att skapa något nytt, skriver de.


 Allt för sjön är viktig för våra utställares säsongsstyrda försäljning, inte minst nu när det rådande hemesterfirandet har ökat efterfrågan på sjölivet i allmänhet och båtar i synnerhet, säger Hanse Thorslund, projektledare Allt för sjön.

Foto: Allt för sjön. Hanse Thorslund, projektledare

Båtmässan i Göteborg planeras att arrangeras som vanligt igen 5-13 februari 2022, och Allt för sjön planeras till den 11–20 mars 2022 i Stockholm. 

Mer information hittar du via länkarna till respektive mässa nedan.