24 February 2020

Australien runt på Jet Ski

Watercraft-Journal.Aussijetski Foto: Watercraft Journal
Vad sägs om att tillbringa fyra fem månader på en Jet Ski. Det ska Lindsay Warner från Australien göra med start i början av mars. Planen är att ta sig runt hela den australiensiska kontinenten, något som ingen annan gjort förut.

Helt ensam ska han köra på en Kawasaki Jet Ski runt hela Australien. En färd som blir cirka 20.000 kilometer lång. Ingen annan har tagit sig så långt hittills på öppet vatten med en vattenskoter.  

Den första mars planerar Lindsey att börja köra och det beräknas ta fyra till fem månader att göra det. Någon exakt tid är att svårt att beräkna. Syftet med redan är att uppmärksamma mäns hälsoproblem och tanken är att samla in 100.000 dollar för att öka medvetenheten om problemen.
 

Jag närmar mig mina äldre dagar vilket gör mig medveten om mäns hälsa och det faktum att många män inte går på regelbundna hälsokontroller.


Många vill heller inte prata om de problem som uppstår när man är äldre och man, skriver Lindsey Warner i ett pressmeddelande om sitt äventyr. Han kommer köra helt själv och förlita sig på andra människors goda vilja för att klara resan. 

-Under majoriteten av resan kommer jag inte ha någon hjälp från andra människor på land. Jag litar på att människor där jag stannar är generösa och hjälper mig med tankning och annan logistik, skriver Lindsey.