08 July 2020

Aquabike-SM drar igång i augusti

kumlaaquabike1 Foto: Kumla Aquabike Klubb
Lördagen den femton augusti drar äntligen SM i Aquabike igång efter en lång väntan. Det är Kumla Aquabike Klubb och Orust Jetski Klubb som står värdar för den allra första SM-tävligen för i år.

Precis som nästan alla andra evenemang och tävlingar har flera Aquabike-tävlingar fått ställas in på grund av Coronapandemin. Men nu är det alltså äntligen dags, den femtonde augusti körs tävlingarna i Norrtorpssjön i Kumla.

Vi har haft många kontakter med Polisen, och tagit del av alla svenska regler och rekommendationer, och även UIM´s senaste guidelines säger Tommy Jacobsson i arrangörsklubben. 


Han säger också att det är oerhört viktigt att få till stånd en tävling för att hålla igång verksamheten. Tyvärr blir tävlingen utan publik och med ett annorlunda upplägg än vad det brukar.


Foto: Kumla Aquabike Klubb, arkivbild från 2016

När vi fått vända på alla stenar för att få till denna tävling har vi också sett att mycket kan förenklas vilket kan göra det lättare att arrangera tävlingar framöver, säger Tommy Jacobsson.  


Då det är oklart om det kommer kunna genomföras några fler tävlingar i år blir därför denna tävlingen avgörande SM-final för 2020.