06 March 2020

Adrenalinkick de luxe med Yamahas nya värsting

Yamaha10 Foto: Yamaha
Yamaha9 Foto: Yamaha
Värstingmodellen från Yamaha, FX SVHO är en riktigt tuff vattenskoter. Den är lättkörd och tyst samtidigt som den ger föraren ett riktigt adrenalinpåslag.

Vattenskotern väger 378 kilo och levererar 270 hästkrafter. Det är en galen prestanda skriver Hamnen.se som har testat vattenskotern.


Det är förvånande att detta ekipage är så lättkört och förlåtande som det är, säger Gustav Morin, reporter på Hamnen, som har tagit pulsen på Yamaha FX SVHO. 


Vattenskotern är både stabil, har bra sittkomfort och bra köregenskaper. Men det finns också några mindre bra egenskaper.

-Det sticker upp en vattenkaskad som så fort man drar på gasen ökar i höjd. Det är säker bra när man ute på fjärdarna så att folk ska se en lite bättre. Men så fort man kommer in i en hamn och ska finmanövrera och glömmer bort det. Då är det lätt att dränka folk i vatten och det är ju ofta mindre populärt, säger Gustav.


Yamaha har så länge jag kan minnas haft en skvallerstråle på steroider.


 Det är en galen prestanda

Vattenskotern har många bra och smarta funktioner som farthållare, elektronisk back, körlägen, monteringsfästen för tillbehör. Yamahan är också bland de första vattenskotrarna i i världen som har en pekskärm i färg för instrumenteringen. Se hela testet när Hamnens reporter spinner loss på vattnet med nya Yamahan.  

Foto: Alla bilder i artikeln kommer från Yamaha-motor.eu