21 November 2019
Yngsta svensk någonsin

Tio-åriga Hampus tävlar i skotercross i USA

Hampus1 Sledtrax
hampus2 Sledtrax
hampus3 Sledtrax
Hampus Höglund blir yngsta svensken någonsin att tävla i skotercross i USA. Bara tio år gammal har han fått dispens att tävla i Amsoil Snocross National i Duluth, skriver Sledtrax.

Även i Sverige är Hampus den yngsta som har fått dispens att tävla i snöskotercross. I slutet av november debuterar han som yngsta någonsin att tävla i USA. 

Det känns superkul att det mesta är fixat av fabriksteamet.

Hampus pappa, Niklas Höglund, är en välkänd snöskotercrossåkare och tillsammans åker de över till USA med siktet inställt på succé. Sledtrax träffade familjen bara några dagar innan de åker.

-Det har varit full fart det senaste halvåret med barmarksträning under sommaren och nu på snön sedan banan öppnade för några veckor sedan säger pappa Niklas Höglund, till Sledtrax.


Hampus ska köra för fabriksteamet Muller Motorsports som kör för Arctic Cat. redan dagen efter de landar drar träningen igång på ERX som är en träningsanläggning för skotercross i USA. 

Hampus ska köra på en Arctic Cat ZR6000 årsmodell som gjorts iordning med fjärding och variatorer. 

-Det vi ska göra när vi väl är på plats är att montera dekaler på maskinen, så det känns superkul att det mesta är fixat av fabriksteamet där säger Niklas Höglund, till Sledtrax.