15 January 2020 Malin Westling
Skoterfonden stödjer svenskt skoterliv

Svedea delar ut miljoner

Svedea Foto: Malin Westling
Över 800.000 kronor till mer än 30 olika projekt har Svedea delat ut och nu växer satsningen ytterligare.

Skoterfonden startades 2012 av försäkringsbolaget Svedea 2012 för att stödja svenskt skoterliv. Sedan dess har fonden delat ut nästan en miljon kronor till mer än 30 olika projekt. Nu höjer Svedea det sammanlagda bidragsbeloppet från 100.000 kr till 250.000 kr per år.

Vi gillar snöskoter och vi gillar skoterklubbar. Utan dem skulle bland annat välskötta snöskoterleder inte finnas och skoterlivet bli mycket fattigare. 


-Men klubbarnas ideella arbete sker ofta i det dolda och får inte den uppmärksamhet det förtjänar. Därför är detta långsiktiga initiativ så viktigt, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef snöskoter på Svedea.

Foto: Helmnet

Skoterklubbar i Sverige kan söka upp till 75.000 kronor till olika projekt som gynnar klubbverksamheten.
 

Vi vill ge något tillbaka till de branscher vi är verksamma inom. 


-Därför ser vi det som en självklarhet att kunna bidra till ett levande skoterliv med härliga skoterturer, säkra leder, klubbstugor och fina utflyktsmål. Historiskt sett har det varit stor spridning på vad pengarna har använts till så det ska bli lika spännande att se vilka projekt som klubbarna söker bidrag för i år, säger Fredrik.

Skoterklubbar kan ansöka om bidrag ur fonden fram till 29 februari 2020. Under mars offentliggörs vilka klubbar och vilka projekt som juryn beslutat ge bidrag till.