19 February 2020 Malin Westling
Succé för Dübois videoklipp på YouTube

"Blev styret snett? Rätt in i nån j*vla jättebjörk, igen!"

Marcus Dübois har på bara några månader blivit en riktigt populär profil på YouTube. Det bjuds på galna åkturer och massor av skratt när han kör allt från motorcyklar och bilar till snöskoter och vattenskidor.

Gänget bakom klippen kanske inte alltid gör det allra mest korrekta i sina videos. Men underhållande som få är de i alla fall. Frontfiguren i klippen är motocross-freestyleåkaren Marcus Dübois som inte är helt okänd sedan innan. Han har bland annat kört både i Clash of Nations och Red Bull X-Fighters Jam i Hong Kong. 

I den senaste videon får vi följa med till Hemavan där det ska köras snöskoter. Vilket visar sig vara en riktig naturupplevelse där lite för många träd står i vägen för YouTube-stjärnan.


Foto: YouTube

Learning by doing heter det ju och medan de övriga tränar på piruetter i luften med snöskotrarna övar Marcus på att kryssa mellan träden. Vilket inte riktigt går som det ska.
 

Jag ger mig fan på att jag ska åka och så blir det som vanligt, säger Marcus i videon. 


I nästa sekund sitter han i ett träd igen följt av ett gäng svordomar. 

Foto: YouTube

lite för många träd står i vägen

Foto: YouTube

I ett av de första klippen, som fått över hundra tusen visningar, hjälper Marcus fjortonåriga Jonatan Karlsson att lyckas göra en bakåtvolt med sin cross.

Jonatan är överlägset yngst i Sverige med att landa en bakåtvolt med motocrosscykel. Han är bland de yngsta i världen att göra det, dessutom hemma hos Daniel Bodin, säger Marcus Dübois. 


Foto: YouTube