05 February 2020 Malin Westling
Uppdaterad: Skotercross-SM och Sverige Cup i Mora

"Det är med tungt hjärta som vi måste ställa in"

skotercross1 Foto: Skotercross.se
skotercross2 Foto: Skotercross.se
Skotercross-SM och Sverige Cup har precis kört igång. Men på grund av snöbristen i Mora tvingas tävlingarna nu ställas in för första gången någonsin.

Ansvariga från Mora MK jobbade in i det sista för att försöka få till tävlingarna. Men vädret ställde till det och det fanns till slut inget mer de kunde göra för att rädda arrangemanget.

Det är med tungt hjärta som vi måste ställa in, säger Henrik Mases från Mora MK när Helmnet når honom på onsdagskvällen. 


Eftersom minusgraderna uteblev kunde de heller inte tillverka snö. Nederbörden som skulle komma som snö kom istället som regn. Och den lilla snön som till slut föll för en vecka sedan hjälpte inte heller. Det kom bara cirka en centimeter och trots att de tömde hela flygplatsen i Mora på det vita guldet så räckte det ändå inte till.

Mora MK skulle som första arrangör få testa att köra en tvådagarstävling. De drygt hundra tävlande per dag får nu istället köra en endagarstävling i Bruksvallarna. Det var även där som premiären för både SM och Sverige Cup kördes första helgen i februari. Skotercross.se, som är en del av Svemo, skriver på sin hemsida att det var drömförhållanden under premiären.

Bruksvallarna bjöd på ett som vanligt riktigt fint arrangemang. Massorna av snö och en belysning som hade fått vilken längdskidåkare som helst att bli avundsjuk.


Foto: Skotercross.se, SM i Mora 2018

Det var alltså deltävling två och tre som skulle arrangeras av Mora MK den 15-16 februari men som nu istället arrangeras av Team Walles MK. Tävlingarna körs den 15/2.

Foto: Skotercross.se, SM i Mora 2018

Men trots det dystra beskedet om de inställda tävlingarna i Mora ser Henrik Mases ändå något positivt med att arrangören, och samarbetspartners, kraftsamlade för att fylla på banan med snö.

Nu kan vi köra igång med ungdomsskolan i alla fall. Vi har 21 barn med egen knatteskoter och 7 barn på ungdomsskoter som kommer på söndag. Det är jättekul, avslutar Henrik.


Foto: Skotercross.se, Mases snowcross