17 December 2019 Malin Westling
Svenska skotercrossföraren kraschade allvarligt

Renheim skadad - missar hela säsongen

Renheim-skadad
Skotercrossåkaren Adam Renheim kraschade under ett av heaten i den amerikanska snöskotercross-ligan ISOC. Han skadade sig så illa att han blir borta resten av säsongen.

Pallplats ena dagen och allvarlig krasch dagen efter skriver Renheim själv på sin Instagram. Det är första benet han brutit på femton år. Säsongen hann knappt börja innan den tog slut för den svenska stjärnan. Nu är det bara att läka och rehabträna för att komma igen till 2021. 

Det var på söndagen som Adam låg bakom sina motståndare i ett av heaten och skulle påbörja en omkörning. Istället hamnade han helt fel i ett hopp och landade i ett gupp, berättar han för SVT. Han kände själv att det något gått av och på sjukhuset kunde läkarna konstatera att det var en lårbensfraktur.

Foto: Skotercross.se


På sin Instagram skriver han att operationen gått bra och att läkarna ser positivt på läkningsprocessen. Nu väntar rehabilitering i två månader.

Den här säsongen ser ganska körd ut nu. Det skulle vara om jag kan köra VM hemma i april, men vi får väl se. Det är mest åkning här borta i Nordamerika som gäller, säger Adam till SVT. 

”Stor besvikelse för både mig och teamet”

Att han nu missar chansen att ta sitt sjunde VM-guld gör honom inte jättemycket men han är så klart besviken att inte få möjligheten att vinna ett Championship, vilket han aldrig gjort tidigare.

Foto: @renheim311
Vi har verkligen gjort allt i år för att det ska gå vägen. Det är en stor besvikelse för både mig och teamet, säger han till SVT.