17 November 2019
Så får du ut mest av

Premiärturen på snöskotern

premiarturen1 Snowest
Den där första körningen på snöskotern för säsongen är alltid något speciellt. Snowest.com har listat några tips för att maxa körningen redan från början.

Att komma ut på snöskotern tidigt, kanske redan i slutet av oktober eller i november är väl något de flesta snöskoteråkare drömmer om. Den där dagen när det kommit tillräckligt mycket snö för att komma ut på premiärturen du längtat efter så länge. 

Ski-Doo-ambassadören Jeremy Mercier är en av lyckliga som har har en väldigt lång säsong eller dr säsongen egentligen aldrig tar slut. Att ha privilegiet att bo på hög höjd i Colorado innebär att snön kommer tidigt. Men det finns självklart några saker man måste tänka på och är är Jermys tips för att den första körningen ska bli så ra som möjligt utan några missöden.

-Tidig snöskoteråkning har alltid varit en favorit för mig. Det finns inget som går upp mot att komma ut för första gången och njuta av utsikten över snöklädda berg. Jag blir ofta frågad vart jag åker, men platserna att köra på är inte så många, så det förblir en hemlighet. Det tar tid och kan vara ganska svårt att hitta dessa platser med tillräckligt mycket snö som samtidigt innebär säker körning, säger Jeremy till Snowest.com.

Det finns inget som går upp mot att komma ut för första gången och njuta av utsikten över snöklädda berg.


Här är Jermeys tips för att du ska hitta bra ställen att köra på. 

1. Utforska områden du vill köra på till fots, med enduro eller mountainbike när det inte finns någon snö. Det är riktigt bra verktyg för att hitta ställen och se hur terrängen ser ut under. Ta bilder så du kommer ihåg vart du var. 

2. Välj flera områden och håll koll på vilka områden som har bra snözoner. Områden dr skidanläggningar ligger är oftast sådana ställen. Kom ihåg att köra på ställen som du får köra på, kolla upp vilka regler och lagar som gäller för det området du tänkt åka i. 

3. När snön väl börjat falla, håll koll på vädret och snömängden genom att kolla på olika väderkartor hur snön fallit. Webbkameror är också bra att följa. 

Sist men inte minst, ha kul!

4. När det finns tillräckligt med snö för att köra lagligt den plats du tänkt köra ggår jag igenom körnignen för mig själv. Oftast är det alltid något jag glömt, så se till att ta fram allt du behöver en dag före. Då är det bara att sticka ut även fast det blir sent på eftermiddagen. Några bra saker att komma igå om du ger dig ut helt själv är powerbank så du har batteri i mobilen, något att äta och dricka. Det kan låta banalt, men jag glömde mina stövlar ett år. Att köra i lågskor är inte å kul.  

5. När det väl blivit ett snötäcke över området så är det bra att kolla igenom bilderna du tog i somras. Då vet du om det finns en stor sten som du missat någonstans eller om det kanske sticker upp stora stubbar mitt på öppna fält. Ha alltid i åtanke att det verkligen är tillräckligt mycket snö för att köra. 

Sist men inte minst, ha kul! Och glöm inte att skicka bilder till dina kompisar från din första körning för säsongen så du kan göra dina kompisar avundsjuka.