29 January 2021
Polisens uppmaning:

"Snöskoter är ett fordon och inte en leksak"

barnpa°skoter1 Foto: Privat bild. Personerna på bilden har inget med det som skrivs i artikeln att göra.
Polisen i Dalarna har delat ett inlägg på Facebook om riskerna med att låta barn köra snöskoter. Olycksrisken är stor menar de och förutom böter kan du som vuxen åtalas för tillåtande av olovlig körning och ditt barn riskerar att få vänta i flera år med att ta körkort.

Det är många vuxna som låter sina barn köra snöskoter, både på och utanför lederna. Något som Dalapolisen nu uppmärksammar och skrivit om på sin Facebooksida.

Dessvärre ser vi många exempel på barn så unga som i tioårsåldern som med föräldrars goda minne kör snöskoter, skriver polisen.


För att få köra snöskoter i Sverige krävs det att du är minst 16 år gammal och har ett förarbevis. Eller om du tagit ditt B-körkort eller traktorkort före den 1 januari år 2000.  


Foto: Malin Westling


Mellan 2012 och 2017 omkom i snitt 6 snöskoteråkare, enligt statistik från Strada som Transportstyrelsen hänvisar till. Varje säsong skadas omkring 224 personer varav hundra av dem skadas allvarligt, enligt både polisen och Transportstyrelsen.
Män är överrepresenterade bland både skadade och omkomna snöskoteråkare.


Foto: Privat bild. Personerna på bilden har inget med det som skrivs i artikeln att göra.


Helmnet har läst rapporten "Olyckor med snöskoter" från 2019.  I den rapporten analyseras olyckor som hänt under säsongerna 2012/13 till 2016/17.
Statistiken visar att den största gruppen av de skadade är mellan 20 och 29 år, medan den största gruppen av de omkomna är mellan 40 och 50 år gamla.


I rapporten kan vi läsa att unga vuxna mellan 20-29 är oftare involverade i personskadeolyckor, men inte nödvändigtvis dödsolyckor. Det står också att män är överrepresenterade i olyckorna och att nyare fordon oftare är involverade i olyckor än äldre fordon. 


Foto: Från Rapporten "Olyckor med snöskoter".


Foto: Malin Kullberg. Personerna på bilden har inget med det som skrivs i artikeln att göra.


Den vanligaste orsaken till dödsolyckorna med snöskoter är kollision med fasta föremål. De vanligaste personskadeolyckorna sker genom att välta eller ramla av snöskotern.


Foto: Andreas Tano. 


Sammanfattningen i rapporten säger att utbildning och kunskap behövs för att kunna hantera olika situationer som kan uppstå när man kör i terräng. 


 Att följa reglerna och inte ta onödiga risker är viktiga faktorer för att säkert kunna köra sin snöskoter, säger Magnus Berg på Transportstyrelsen.


Polisen skriver i sitt Facebookinlägg att risken skada sig är mycket större när man kör i terräng än när man kör i trafiken. Konsekvenserna av att vuxna låter sina barn köra snöskoter kan också bli allvarligare än att de bara får dagsböter. 


"Förutom risken att förolyckas och dö finns det andra konsekvenser för såväl unga förare som föräldrar som låter sina barn köra själva. Om ett barn ertappas med att köra snöskoter utan körkort kan föräldrarna åtalas för tillåtande av olovlig körning vilket ger dagsböter som kan innebära tiotusentals kronor i böter beroende på inkomst.

Transportstyrelsen kan också återkalla körkortet för föräldrar som tillåtit körning, även om de inte ens varit närvarande vid tillfället. När det är dags för ungdomarna att ta körkort för moped eller bil kan körkortstillståndet också fördröjas avsevärt om man tidigare lagförts för olovlig körning", skriver polisen. 


Foto: Arkivbild Polisen


Snöskoter är ett fordon och inte en leksak, var rädda om era barn och låt dem inte köra förrän de uppnått rätt ålder och avlagt godkänt förarprov, avslutar polisen sitt inlägg.