09 December 2020
Pengaregn över snöskoterklubbarna

Över två tusen mil snöskoterleder ska underhållas

leder1 Foto: Helmnet
Svedeas skoterfond delar ut 750.000 kronor till 139 snöskoterklubbar i hela landet. Det innebär att över två tusen mils leder nu ska bli i toppskick.

Försäkringsbolaget Svedeas skoterfonden har två inriktningar. Ett för biodrag till specifika projekt och ett som är riktat enbart till snöskoterleder.

Ledbidraget delas i år ut till 139 klubbar som får dela på 750.000 kronor. Pengarna ska gå till att göra lederna säkra och för att kunna underhålla dem i vinter.  

På Svedea älskar vi skoterlivet och vi vet också hur mycket obetalt arbete som klubbarna lägger ner för att underhålla lederna och hålla dem säkra, skriver Svedea i ett pressmeddelande.

Skoterfonden är vårt sätt att säga "tack för allt jobb ni gör för oss skoteråkare", säger Fredrik Lilliehöök, produktchef för skoterförsäkringar på Svedea.


Foto: Helmnet


Sträckan på 2089 mil motsvarar Sveriges längd från norr till söder hela tretton gånger. Intresset från Sveriges snöskoterklubbar att ansöka om bidraget har varit stort.


Vi hade nog förväntat oss ett stort intresse, klubbarna är glada för all stöttning de kan få. Men 139 klubbar och över två tusen mil skoterled, det hade vi inte riktigt räknat med, säger Fredrik Lilliehöök på Svedea. 


Foto: Helmnet