15 February 2021
Äventyrsresa i snön

På snöskoter till Treriksröset

treriksro¨set5 Foto: Facebook @På skoter till Treriksröset
Just nu är aquabikeproffset Johan Johansson ute på äventyr i ett helt annat element än vad vi är vana vid att se honom i. Tillsammans med ett gäng kompisar ska han köra snöskoter från Ambjörby till Treriksröset.
Johan Johansson är en av världens bästa aquabikeförare och tävlar i Runabout GP1. Men han är inte bara duktig på skoter på vatten han trivs även mycket bra på skoter i snö. Vintertid arrangerar han bland annat eventresor till Idre Himmelfjäll. 

Just nu är han och ett kompisgäng ute på en riktigt spännande och äventyrlig resa. I mitten av februari startade de resan som ska gå mellan Ambjörby i Värmland till Sveriges nordligaste punkt, Treriksröset. Hittills har de hunnit passera både Idre, Gäddede och Borgafjäll.

Foto: Facebook @På Skoter till Treriksröset
På Facebooksidan, som finns länkad längst ner i artikeln, kan du följa deras äventyr. Där skriver de bland annat att lederna är svårkörda och att det kommit  massor av nysnö.

Termometern har också visat -20 grader samtidigt som solen bjudit på sitt mest strålande humör.
 
Dag 3 startade dagen i stålande sol och riktiga puckelpistleder. Efter några mil började det snöa så det blev till att spåra och leta efter ledkors. Det var ingen som kört här innan och det låg 50 centimeter nysnö så vi fick surfa fram i snigelfart i cirka 10 mil. 


Foto: Facebook @På Skoter till Treriksröset

Missa inte de fantastiska bilderna från resan. Helmnets redaktion är mer än avundsjuka detta äventyr, vi hade gärna hängt med om det gått. 


Foto: Facebook @På Skoter till Treriksröset