04 March 2020
Polaris nyheter för 2021

Nya Matryx - nästa generations snöskotrar

Nyligen släppte Polaris flera nyheter inför modellår 2021. Bland annat kommer en helt ny generation snöskotrar med den nya plattformen Matryx. Dessutom kommer bland annat en ny 650-motor och en uppdaterad Khaos.

Med en hel del kosmetiska förändringar lanserades den nya plattformen Matryx VR1 137 med ny design på både sidokåporna och huven. Utseendet är smalare och har en helt annan passform mot Axys. Finishen har förbättrats och även lyset. De nya strålkastarna har en lins för varje LED-diod för att ljusbilden ska bli bättre. Dynan är löstagbar med hjälp av snabbfästen och under dynan hittar du smart förvaring. 

Den nya designen är mer ergonomisk och gör det lättare för föraren att manövrera snöskotern. Det amerikanska snöskotertidningen Snowtech Magazine har nyligen provkört de nya maskinerna.

Foto: Snowtech Magazine, provkörning av nya Matryx

-Efter att ha kört flera olika snöskotrar från Axys-plattformen under de senaste sex åren så märker du direkt skillnaden på de nya, skriver Lucas Cooney som provkört den nya skotern i fem dagar. Det är lite svårt att tro att det faktiskt skulle kunna bli enklare att köra med så mycket mer självförtroende och samtidig med så många förbättringar.


Men det gör det. Det känns så naturligt, så intuitivt och så enkelt. 


Hela testet från Snowtech läser du via länken längre ner. 

Ny motor och ny Khaos

Den nya motorn på 650 cc är en tvåtaktare som ska vara klassledande med 10% mer hästkrafter och ett vrid på 14% mer än den tidigare motorn på 600 cc. Samtidigt är både bränsleförbrukningen och oljeförbrukningen lägre än tidigare.Nästa års Khaos kommer i nya färger och med ny utrustning. Du kan till exempel välja Quickdrive 2, Polaris välkända beltdrive-system fast nu med en lägre utväxling. Den kommer också med ny matta på 165".