11 February 2021
SM-premiären räddad

Skotercrossen flyttat till Orsa Tallhed

walles3 Foto: Skotercross.se. Arkivbild
Vi hann knappt publicera nyheten om att Team Walles MK ställt in premiären för skotercross-SM så hade en ny arrangör fixats. Helgens tävlingar körs istället i Orsa och arrangeras av Masessnowcross och Mora Motorklubb.

Med kort varsel klev den nya arrangören in och helgens SM-tävlingar och Sverigecupen i skotercross kan köras. Helmnet fick tag på tävlingsledaren och nyckelpersonen för arrangemanget, Henrik Mases, på telefon för en pratstund om de glada beskeden.

Vi jobbar för fullt för att få ihop tävlingarna. Det kanske inte är de bästa förutsättningarna att med tre dagars framförhållning arrangera ett dubbel-SM, säger Henrik och skrattar.


Foto: Skotercross.se Arkivbild


Uppslutningen kring näringslivet och ideella krafter med så kort varsel känns fantastisk. Sedan kämpar vi med att få ihop flaggvakter men det känns som att vi kommer att lösa det, säger Henrik. 


Det är bara den posten som är kvar att få ihop egentligen. I skrivande stund efterlyser arrangören fler ideella krafter som kan tänka sig ställa upp som flaggvakt.

Enda chansen att få vara med och se tävlingen live det är att vara flaggvakt, säger Henrik. 


För honom blir det dessutom inte bara fullt upp med allt kring själva tävlingen. Han hade nämligen själv anmält sig till tävlingarna i Bruksvallarna. Efter drygt sju års uppehåll från tävlandet skulle han göra comeback i helgen som åkare.

Nu när han själv är med och arrangerar tävlingen blir det troligtvis inte en lugn stund på hela helgen. Att tävlingscomebacken blir på hemmaplan känns givetvis extra kul.

Nyligen har han flyttat verksamheten med Masessnowcross från Mora till Orsa tallhed och den bana som tävlingarna nu ska köras på i helgen. Tack vare den nya banan blev Henrik taggad att börja tävla igen.


Nu kunde jag inte hålla mig längre. Jag lånade en kompis maskin på en torsdag och på söndagen var jag iväg och hämtade en gammal räser, säger Henrik. 


Foto: Privat från Facebook. Henrik Mases med sin nya tävlingsmaskin.


Det var hundratolv startande anmälda till SM och Sverigecupen i Bruksvallarna och Henrik tror att det blir ännu fler startande i Orsa. Det ska även arrangeras Guldhjälmen som är klassen för de minsta åkarna. 


Foto: Skotercross.se. Arkivbild


Jag har fått många samtal från folk som tycker att det är fantastiskt kul att vi tar över, säger Henrik. Extra kul är det också att Guldhjälmen är den största klassen i helgen.  


Foto: Skotercross.se. Arkivbild

Tävlingarna är som alla vet vid det här laget publikfria men du kan följa dina favoritåkare genom att titta på sändningarna från tävlingarna i Svemoplay.