16 December 2020
Musikhjälpen

Skoteråkare samlar in pengar för allas rätt till vård

musikhjalpen3 Foto: Björn Engstrand
Just nu pågår Sveriges Radios insamlingsprogram Musikhjälpen. I år går pengarna till allas rätt till vård där en av insamlingarna har startats av skoteråkare. Var med och stöd insamlingen du också.

Musikhjälpen pågår mellan den 14-20 december. Vanligtvis brukar programmet sändas på en offentlig plats där publiken kan se programledarna och gästerna i en bur. Årets program har Corona-anpassats och sänds istället från en en studio.

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. I 144 timmar sänder vi direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof, skriver SR. Årets tema är "Ingen människa ska lämnas utan vård". Minst halva världens befolkning saknar tillgång till grundläggande hälso- och sjukvård, skriver Sveriges Radio. Men det finns både kunskap och resurser för att rädda miljontals människors liv.
Årets insamling går därför till att fler människor i världen ska få vård.

Vem som helst kan starta en egen insamling. Givetvis har Sveriges skoteråkare en egen insamling som du kan skänka pengar genom. 


Foto: Getty


Hej alla glada snöskoterälskare. Nu kör vi och försöker samla in så mycket som möjligt för att alla ska ha tillgång till vård. Målet är 10 000 kronor, det borde vi klara av. Lets go!


Foto: Screenshot från Sveriges Radio Musikhjälpen

Årets programledare är Brita Zackari, Felix Sandman och Farah Abadi. Under 144 timmar sämder de live från Musikhjälpenburen.

Under veckan gästas de bland annat av Victor Leksell, Miriam Bryant, Johanna Nordström, Edvin Törnblom, Greekazo, Yei Gonzalez och Veronica Maggio. Totalt spelar över fyrtio artister live i programmet.

Foto: Christopher Schauz. Greekazo & Yei Gonzales 
Foto: Sveriges Radio. Victor Leksell & Miriam Bryant
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio. Veronica Maggio