15 February 2021
Skotercross-SM och Sverigecupen

Lyckad premiär i Orsa Tallhed

skotercrossmalin4 Foto: Malin Kullberg
I helgen kördes de två första deltävlingarna i skotercross-SM och Sverigecupen i Orsa Tallhed. Dessutom fick över tjugo knattar ut och gasa på samma bana då det även kördes Guldhjälmsrace.

Helmnet och vår Helmnet Rider Malin Kullberg åkte till Orsa på lördagen för att kolla in den allra första deltävlingen i Skotercross-SM och Sverigecupen.

Orsa bjöd på bitande minusgrader, sol och fantastisk racing hela helgen. Arrangörerna Mases Snowcross och Mora Motorklubb, som på tre dagars varsel drog ihop tävlingarna, har hyllats av många i sociala medier under helgen.

Tävlingarna var givetvis publikfria men kunde ses live via Svemoplay.


Foto: Malin Kullberg. Från vänster #21 Adam Öhman och  #339 Oskar Englund.


En trött men mycket nöjd tävlingsledare, Henrik Mases, skrev ett inlägg sent på söndagskvällen på Facebook och tackade alla för ett fantastiskt arrangemang.


Nu har jag landat hemma efter en minst sagt annorlunda arbetsvecka. Denna artikel sammanfattar helgen (se länk nedan, artikel från Siljan News Norr, reds anm). Stort tack både volontärer och sponsorer som gjorde detta möjligt på galet kort varsel.


Foto: Malin Kullberg. #259 John Stenberg

 
Med en 1,2 kilometer lång bana bjöds det på racing i toppklass hela helgen. Den största klassen för helgen stod de allra minsta för med tjugofem tävlande i Guldhjälmsklassen. Den allra minsta deltagaren var Elvira Åkerström-Björklund 3,5 år.


Foto: Malin Kullberg, Instagram @biker.stories. På bild #35 Elvira Åkerström-Björklund 3,5 år.


Fullständiga resultat för helgen hittar du via länkarna längst ner. Där kan du också läsa en artikel från helgen av Siljan News Norr.

Kolla in alla bilder som vår Helmet Rider Malin Kullberg tagit under lördagen. Bilderna finns att köpa av Malin genom att kontakta henne via DM @biker.stories på Instagram.