27 July 2020

Kyligt läge i Kanada

supertraxmag Foto: SupertraxMag
Vi är visserligen mitt uppe i sommaren, så även i Kanada. Men det kunde nog inte bli kyligare stämning än så här just nu på snöskoterfronten just där.

I alla fall inte mellan Arctic Cat och Ski-Doo. Det är drygt en månad sedan som den federala domstolen i Kanada beslutade att Acrtic Cat brutit mot patentskyddet mot Ski-Doo i Kanada. 

Det innebär att Ski-Doo får betala cirka 135 kanadensiska dollar per såld enhet mellan 2008 och 2014. Det såldes nästan tjugoentusen snöskotrar från Arctic Cat i Kanada under den perioden. 

Snöskotertidningen Supertrax Magasine kontaktade Textron som äger Arctic Cat för att få en tydligare bild om vad som händer nu. Detta påverkar bara marknaden i Kanada och ingen annan stans. Så här svarar Textron: 

"Arctic Cat Inc. är inte eniga med domstolens avgörande. Vi kommer att fortsätta att tillhandahålla service och support till våra kanadensiska återförsäljare och kunder samtidigt som vi strävar efter ytterligare rättsliga åtgärder i denna fråga, inklusive överklaganden om domstolens beslut och om eventuella förelägganden som utfärdats mot den fortsatta försäljning av våra produkter i Kanada.

Domen har ingen inverkan på försäljningen genom våra amerikanska återförsäljare, distributörer eller butiker. Vi har inga ytterligare kommentarer om detta för närvarande."

Läs hela artikeln om vad tvisten handlar om via länken nedan.