23 March 2020

Futuristisk snöskoter från sporthojarnas värld

lakemaster2 Illustration: On Snow Magazine
lakemaster3 Illustration: On Snow Magazine
Med en sittställning hämtad från sporthojar och köregenskaper både från MC och snöskoter är Lakemaster en av framtidens mer utstickande fordon. Lägg där till en elektriskt driven motor och denna futuristiska maskin hamnar i en helt egen kategori.

Designern till Lakemaster, Charles Bombardier, ser elfordon som framtiden. Och det ska vara snabba fordon. Med Lakemaster ska du helt enkelt vara först utan att för den delen kompromissa med köregenskaperna. 

Han fantiserade om en snöskoter som skulle
slå allt och alla
Lakemaster ser ut som en sporthoj där föraren sitter lutad över tanken. Men istället för ett bakdäck har den en matta precis som på en snöskoter. Maskinen drivs av en elmotor med ett litium-svavelbatteri. Den främre upphängningen och styrningen går ner till en enda skida som också påminner om framgafflarna och framhjulet på en MC. Det är svårt att säga vad det egentligen är för slags fordon.Framtidens Lakemaster 
är ett smart fordon

Inspirationen till den kommer från designers egen uppväxt. Under sin tonårstid körde Charles på en Ski-Doo Mach 1 och tävlade med sina vänner runt omkring Valcourt i Quebec där han växte upp. Alla ville vara först över Lake Brompton. Det var där som Charles fantiserade om en snöskoter som skulle slå allt och alla. Drömmen om att vinna på Lake Brompton och bli en riktigt Lake Master.Framtidens Lakemaster är ett "smart" fordon som har samma avancerade teknik som moderna bilar. Den ska kunna anpassa sig till förarens körstil och preferenser och ha ett självbalanseringssystem. 

Alla bilder i reportaget har vi hämtat från www.osmmag.com

Snöskotern Lakemaster är en vision av hur framtidens snöskotrar kan komma att se ut. En maskin som förenar olika idéer med ergonomi och teknik. Tanken med den är att skapa diskussioner och för att inspirera andra som har idéer kring framtidens fordon. 

Den ser ju i alla fall riktigt intressant ut. Om, eller när möjligheten finns, så är i alla fall vi på Helmnets redaktion riktigt sugna på att få testa den.