01 March 2021
Arctic Cat Cup

Europas största skotercrosstävling är tillbaka

arcticcup2
Det är Europas största och världens äldsta skotercrosstävling. Den första tävlingen kördes 1973 och sedan början av nittiotalet har den hetat Arctic Cat Cup. Förra året bytte den namn, men nu är ordningen återställd igen.

Tävlingen arrangeras av Ösnöskoterklubb och förra året bytte den namn till ÖSSK-Cup. I år är den tillbaka med det välkända namnet Arctic Cat Cup. 

Den allra första tävlingen kördes 1973 och och Textron Sweden är glada att över att tävlingen nu byter namn igen, ett namn som funnits med sedan 1991. Årets tävling körs den 27 mars i Östersund.

Foto: Skotercross.se

Arctic Cat har ett djupt arv inom racing och få tävlingar har genomförts på grund av denna pandemi, men äntligen så har vi äntligen något att se fram emot, Arctic Cat Cup 2021, säger Johan Eliasson på Textron Sweden AB.


Foto: Skotercross.se. Arctic Cat Cup 2018

Årets upplaga blir däremot en bantad version på grund av Coronapandemin. Arrangören Östersunds snöskoterklubb är noga med att följa restriktionerna.
 

Foto: Arctic Cat Cup


Naturligtvis kommer alla regler och lite till följas för att eliminera smittspridning. Det blir ett arrangemang utan publik och med inbjudna elitförare i klasserna Open, Stock och Dam Stock. Dessutom blir banan betydligt kortare än vanligt och kommer mer eller mindre att bli en stadioncrosstävling, skriver skotercross.se.


Även arrangören är glada över att Textron är huvudpartner till tävlingen igen. Namnet Arctic Cat Cup är väl inarbetat och har hög status bland tävlingsförare och skoterintresserade.

Nu tar vi det här samarbetet via årets specialversion av Arctic Cat Cup vidare till nästa år då tävlingen körs för 50:e gången, skriver de på sin hemsida.


Foto: Skotertcross.se Arctic Cat Cup 2018