10 November 2019
Äventyr över glaciärer och orörd terräng

Drömresan på Grönland

dro¨mresa1 Snowest
dromresa3 Snowest
dromresa2 Snowest
Hur många kan ärligt säga att de gjort eller upplevt drömresan på snöskoter. Tony Jenkins från Idaho, USA har upplevt precis det. Snowest.com har följt hans fantastiska resa på Grönland.

Äventyret innebar 13 nätter på fartyget Tulugaq, även kallat Tulu, och sex dagar av snöskoterkörning i det mest fantastiska landskapet.  

Jenkins och hans kompisar körde på platser som ingen annan varit på med snöskoter tidigare. Det var inte alltför avancerad och tekniskt svår körning då det krävdes stor försiktighet att köra på dessa platser. Gänget fick se upp för sprickor, köra över glaciärer och outforskad terräng och är det fanns risk för laviner. Om något allvarligt skulle inträffa är det inte säkert att hjälpen skulle nå fram. Faktum är att det är få platser där det finns hjälp tillgänglig över huvud taget. 

Snöskoterkörning i det mest fantastiska landskapet.  

Det var ett äventyr att få se platser och köra på ställen där ingen annan varit förut. 

Resereportaget är uppdelat i två delar då det finns så mycket fantastiskt att berätta. Gå in på snowest.com och se alla härliga bilder och läs hela det fantastiska reportaget om denna spektakulära resa.