25 November 2020
Snöskotermekaniker sökes

Drömjobb på Svalbard

jan-christoph_elle Foto: Jan-Christoph Elle, svalbardadventours.com
Isbjörnar och norrsken är en del av vardagen. Ett magiskt landskap med naturkrafter ut över det vanliga. Låter en säsong på Svalbard som ett spännande äventyr? Nu finns möjligheten att söka ett riktigt spännande jobb på den arktiska ön.

En av de största arbetsgivarna på Svalbard söker nu en snöskotermekaniker inför säsongen 2020/2021. 

I jobbannonsen kan man läsa att Svalbard Snøscooterutleie AS är ett dotterbolag till Svalbard Adventures AS som idag har en stor uthyrningspark med snöskotrar på Svalbard. De har ett av de största dagstursprogrammen för snöskotersafari och de driver också hotell och pub och restaurang. 


I jobbet som mekaniker på verkstaden ingår du i ett team på 7-8 personer. Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö med både utmaningar och möjlighet att utvecklas. 


Foto: Vemund Solli, www.svalbardadventures.com


Fler isbjörnar än
bofasta människor

Svalbard, som tillhör Norge, består av flera öar varav den största är Spetsbergen. Det bor ungefär 2600 invånare här och den enda bebodda ön är just Spetsbergen. Enligt en artikel på Sveriges Radio bor det över hundra svenskar på Svalbard.

Om du vill bo och arbeta här bör du inte vara rädd för isbjörnar då det finns fler isbjörnar än bofasta människor på ön. Enligt Norsk Polarinstitutt ligger populationen just nu på 3500 björnar.

Foto: Tommy Simonsen, www.svalbardadventures.com


Svalbard betyder
"kalla kuster"


Svalbard har typiskt arktiskt klimat. Det nordliga läget på 75–80 grader nordlig bredd gör att det är polarskymning och polarnatt från slutet av oktober till mitten av februari. Sommartid är det midnattssol från mitten av april till slutet av augusti.
Ordet Svalbard betyder "kalla kuster" men ön har ett relativt milt klimat med en genomsnittstemperatur på -14°C på vintern och 6° C på sommaren.

Låter jobbet som en spännande utmaning ska du maila till Torfinn på butikk@scooterutleie.net. Läs mer om arbetsbeskrivningen och vilka kvalifikationer som efterfrågas via länken nedan.