09 March 2020
Drive-in-bio för snöskotrar

Sveriges första snöbiograf finns i Norrbotten

TV4PLAY3 Foto: TV4Play
En stor vägg av snö och en presenning, det är allt som behövs för en mäktig filmupplevelse utomhus. I helgen visades Sveriges första drive-in-bio för snöskoteråkare i Gunnarsbyn utanför Boden.

Under bar himmel och med skotern som sittplats var det många som passade på att bli en av de första i Sverige att titta på drive-in-bio mitt i vintern. Bioduken är en jättestor snövägg, som är cirka tolv meter bred och sex meter hög, och som byggts upp av ideella krafter i byn. 

Foto: TV4

Filmerna som visades utomhus passade både för både stora och små. Besökarna kunde välja mellan Disney-filmen "Frost 2" och "Skriet från vildmarken". 

Foto: TV4

Signe och Jacob Malm var två av barnen som satt på första parkett under premiären. Och visst går det utmärkt att äta popcorn med vantarna på.


Jag har fingervantar, så popcorn går bra. 


Godis kan man äta om man har tumvantar, säger Jacob och håller upp sina vantar framför kameran. 


När man har på sig varma kläder så är det inte så stor risk att vi kommer frysa, säger Signe Malm till TV4Nyheterna. 


Varje söndag visas bio på Folkets hus i byn. Idéen till utomhusbion mitt i vintern kom under ett styrelsemöte i Folkets Husö. Sedan dess har det jobbats för fullt med att få en bra upplevelse. Jonas Gejke, styrelseledamot i Folkets Hus Gunnarsbyn, intervjuades av SVT Nyheter Norrbotten.

Nu var det dags att hitta på någonting nytt. Det känns verkligen som att vi har hittat någonting här, säger Jonas. 


Självklart var det inte bara skoterburna filmälskare som var välkomna till utomhusbion. Under helgens premiär kom även besökarna dit på spark och till fots för att sitta på bänkar med renfällar och filtar för att se filmen. Och besökarna verkar mycket nöjda med sitt kyliga biobesök.

Foto: Svt Norrbotten