18 September 2020
Snofeds distansutbildningar

Nu drar kurserna för förarbevis igång

fo¨rarbevisskoter1 Foto: Zara Heed
forarbevissnofed1 Foto: Snofed
Det börjar bli hög tid att förbereda sig inför kommande snöskotersäsong, redan nu i veckan har vi sett att första snön kommit i bland annat Borgafjäll. Se till att ta förarbeviset redan nu.

Snofed, Sveriges Snöskoterägare Riksförbund, anordnar distanskurser för dig som vill ta förarbevis för snöskoter. Det är givetvis bara den teoretiska delen du kan göra på distans.
Redan nu finns flera kurstillfällen bokningsbara på Snofeds hemsida, men du får anmäla dig snart, platserna har en rykande åtgång.


Foto: Förarbevis för snöskoter

För att kunna gå distansutbildningen behöver du en dator med webbkamera, mikrofon och hörlurar, ett headset brukar fungera bra. Du behöver också ha en stabil internetuppkoppling.


Kursen är inte uppbyggd som självstudier utan samtliga tillfällen är lärarledda, helt enligt Transportstyrelsens krav och direktiv, skriver Snofed. Foto: Helmnet


Under utbildningen går man tillsammans igenom trafikregler, teknik, miljö, personliga förutsättningar, men också straff, påföljder och säkerhet.
 Efter att vi är klara med den teoretiska delen i utbildningen så får du ett utbildningsintyg som styrker detta. Intyget är giltigt i fem år, skriver Snofed.  


Foto: Helmnet


När du blivit godkänd i på den teoretiska delen kan du sedan kontakta någon av Snofeds samarbetspartners som ligger under deras utbildningstillstånd för att boka en tid för den praktiska delen och examination.

All information och kurstillfällen hittar du via länken nedan.