20 January 2021
Veteranskotrar från när och fjärran

"Den här rackarn varvar 9000 varv - det är musik"

En skoter tillverkad i Rättvik och en isracingmaskin från Kanada, det är bara två av de otroligt häftiga fordon som biltokiga ambulanshelikopterpiloten Joakim Börjes har i sitt garage.

Att klippet mest handlar om bilar gör ju inte så mycket. De flesta som har ett intresse för det vi vanligtvis skriver om har nog ett intresse även för bilar. YouTubekanalen Biltokig har besökt Joakim Börjes i Rättvik och fått en rundtur i hans garage. 


Foto: YouTube @BiltokigOm du mot förmodan inte gillar bilar oavsett hur häftiga de är kan du hoppa fram några minuter i klippet för att se och höra enbart om snöskotrarna.


Köpte den som utställningsmaskin
men fick hem ett vrak.


Strax efter åtta minuter in i klippet visar Joakim upp sina otroligt häftiga veteransnöskotrar. Bland annat en gammal isracingmaskin från Kanada en Alouette Super från 1973.  


Foto: YouTube @Biltokig


Jag fick tag i en sådan här i USA för snart tio år sedan, berättar Joakim. Jag köpte den som utställningsmaskin men fick hem ett vrak. 


Han visar också upp ett eget bygge som i grund och botten är en Rusch som tillverkades i Rättvik när tiden begav sig. Kolla in klippet med dessa fantastiskt läckra maskiner.


Foto: YouTube @Biltokig