21 November 2019
Nyhet till 2021

Arctic Cat Blast - ny mellanmodell

Blast1 Arctic Cat
Blast2 Arctic Cat
111919_BLAST_BIG Arctic Cat
2021-Arctic-Cat-Blast-M-4000 Arctic Cat
Arctic Cat lanserar sin nya mellanstora snöskotermodell Blast till 2021. Skotern kommer i tre utföranden för olika användningsområden och riktar sig till ungdomar, skriver flera snöskoter-magasin på nätet.

Blast ZR 4000 för ledkörning, Blast M 4000 för friåkning och crossover-maskinen Blast LT 4000. Maskinerna har ett helt nytt lättviktschassi och drivs av en högteknologisk encylindrig 397cc tvåtaktsmotor som sägs leverera 65 hästkrafter. Blast har elektronisk bränsleinsprutning och flera av Arctics Cats tekniska lösningar som Arctic Cat Drivesystem.

De nya modellerna är lätta, smidiga, och enkla att köra -  och fram för allt roliga att köra för målgruppen "tweeners" skriver Arctic Cat själva. 

Lätta, smidiga, och enkla att köra

Kärnan i Blast-modellerna är branschens första elektroniska bränsleinsprutade, encylindriga, tvåtaktsmotor. C-TEC2 4000, 397cc-motoren på 65+ hästkrafter har massor av kraft för den erfarna föraren och smidig kraftleverans för en ny ryttare. Modellerna har det beprövade .
Dynan är medelstora vilket gör det enkelt för föraren att flytta vikten under körning. Blast är utrustade med med samma Arctic Mountain fjädring (AMS) som finns i snöskotrar i full storlek, de har dessutom hydrauliska dubbla dämpare fram och bak.

Blast har elektronisk start så föraren bara kan vrida på nyckeln och köra. Den har digital instrumentering med standarddata. Den har också handtagsvärme och tumvärme så man slipper frysa om händer när man kör.