19 May 2020
Passionate Riders

Världsomspännande fototävling för äventyrare

jessica Foto: Lucas Lindskog, Helmnet Rider Jessica Jonsson
Vad är ett större äventyr än att ge sig ut på sin snö- eller vattenskoter, ATV eller MC? Nu kan du vara med i en av världens största fototävlingar. Vi på Helmnet är övertygade om att de största äventyren finns bland passionate Riders.

Äventyr och foto går hand i hand, skriver onlinemagasinet för äventyr Adventures 52, och det kan vi verkligen hålla med om. Har du tagit en bild från något av dina äventyr med snö- eller vattenskotern, din ATV eller motorcykel. Då borde du ställa upp i tävlingen för att visa hela världen ditt äventyr. 

Priser för nästan tre
miljoner svenska kronor

CEWE anses vara världens största fototävling och är öppen både för amatörer och professionella fotografer. Temat för 2021-års tävling är "Our world is beautiful", eller "Vår värld är vacker". Det finns tio olika kategorier att tävla inom, flygfoton, matlagning & mat, natur, djur, landskap, sport, människor, resor & kultur, hobby & fritid, arkitektur och teknik.


Foto: Från 2019 års tävling, Olivier Schmitt "Window on Mont Blanc"


Bidragen bedöms av internationella experter och det delas ut priser för nästan tre miljoner svenska kronor. Clare Moreton, fotoexpert på CEWE i England säger att tävlingen är mer viktig nu än någonsin och att det är en bra tid att lansera den fjärde upplagan av tävlingen.

Tävlingen behövs nu mer än någonsin tidigare. Foton förbinder människor från hela världen.  


Förra året lämnades nästan en halv miljon bidrag in från hela världen.

CEWE Photo Award nu världens största fototävling och vi ser fram emot att dela många fler vackra bilder från fotoentusiaster från hela världen i år, säger Clare Moreton. 


Foto: www.cewe-photoworld.com