29 October 2020
Svemo byter namn

Svenska Motorsportförbundet ska inkludera fler

svemo Foto: Svemo, montage Helmnet
För att kunna ansluta flera mindre motor-relaterade förbund byter Svemo namn till Svenska Motorsportförbundet. Nu börjar ett stort arbete med att byta ut loggan i hela verksamheten.

Svenska Racerbåtsförbundet (SVERA) är aktuella att ansluta till Svemo. Därmed blev det också aktuellt att byta namna från Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet till Svenska Motorförbundet.

Svenska motorcykel-, racerbåt- och snöskoterförbundet blev ett för långt namn därför föreslogs en stadgejustering med nytt namnförslag som sedan godkändes. 


Foto: Svemo


Därav fick Svemo namnet Svenska Motorsportförbundet, skriver Svemo på sin hemsida. Namnet har godkänts av övriga motorförbund inom Riksidrottsförbundet (RF) och av RF.Detta är väldigt glädjande och det känns väldigt roligt att vi nu breddat Svemos verksamhet ännu mer, berättar Per Westling Svemos Generalsekreterare.


Nu börjar arbetet med att byta ut alla namn och loggor i verksamheten och väntas ta ett bra tag att genomför då det är många som använder sig av både loggan och namnet i olika sammanhang.  kommer Svemo genomgå en inventering för namn- och loggabyte. Arbetet i sig kommer ta ganska lång tid då det finns många områden där namnet måste ändras.


Foto: Svemo


Även klubbar kan genomgå en inventering och byta till det nya namnet på hemsidor, trycksaker och annat material där text och logga ingår skriver Svemo. 
Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används.
MER INFO OK