20 May 2020
Nya produkter

Så lätt låser du hojen

litelok1 Foto: Litelok
Lås till motorcyklar är ofta en tung pryl som kan vara svårt att få med sig. Men nu har en brittisk tillverkare löst problemet och tillverkat ett lättviktslås.

Att släpa med sig en tung säkerhetskedja som väger upp emot fem sex kilo, plus själva låset, när du ska ut på långtur är ju inte så kul. Det tar både mycket plats och blir tungt.

Ett lås som bara
väger 1,46 kilo


Även om du givetvis kan ta med dig ett mindre skivbromslås finns det många tillfällen som man vill kunna låsa fast sitt fordon i något. Nu har LiteLok tagit fram ett lås som bara väger 1,46 kilo och som du smidigt får med dig på turen.


Låset är 107 centimeter långt och fem centimeter brett och fungerar givetvis utmärkt att låsa vilket fordon som helst. Höljet är tillverkat av specialhärdat legerat stål som står emot till exempel bultsax, kofot, och bågfil enligt LiteLok.


Låset uppfyller Svedeas
krav och därmed är godkänt att använda av dem

Foto: LiteLok, låset finns i rött och svart. Det finns även som dubbelpack där båda låsen kan användas ihop eller separat och med samma nyckel.

Låset är än så länge inte godkänt av Stöldskyddsföreningen vilket innebär att de flesta försäkringsbolag heller inte godkänt det. Försäkringsbolaget Svedea skriver i ett mail till Helmnet att låset uppfyller deras krav och därmed är godkänt att använda.

Litelok säger i ett mail att de ska se över möjligheterna att bli godkända i Sverige. Låset är godkändt i många andra europeiska länder via Sold Secure där de har den högsta klassningen, Sold Secure Gold.